čtvrtek 28. dubna 2016

Závody květen - červen

V květnu a červnu je možné využít skvěle připravených závodů v Praze. Zkopíroval jsem níže info z webu závodu. Velmi doporučuji i začátečníkům. Je tam i ofáborkovaná trať pro rodiče s dětmi.
Za text jsem vložil tabulku s konkrétními závody. Většiny se zúčastní Jirka Tejkl, takže pokud byste chtěli poradit s přihlášením, obraťte se na něj (tejkl.jiri@gmail.com)


Dny s mapou v pražských lesoparcích - Žaket pražský pohár žactva 2016

V květnu a červnu se v Praze koná série orientačních běhů pro všechny věkové kategorie Dny s mapou v pražských lesoparcích, ve které každoročně odstartuje přes tři tisíce běžčů. Součástí seriálu je i Žaket pražský pohár žactva.
Kartografické vydavatelství Žaket je partnerem akce již dvanáctý rok. Zveme spolu s Pražským svazem orientačních sportů a pořádajícími oddíly všechny zájemce, kteří si chtějí vyzkoušet orientační běh přímo v Praze!
Každou středu odpoledne máte možnost přijít, přihlásit se a vyzkoušet, kolik najdete oranžovobílých lampionků. Přihlášky předem jsou vítány, závody jsou totiž hojně navštěvovány (kolem 400 účastníků závodu je běžné číslo). Obvyklé startovné pro předem přihlášené bývá do 50 Kč, za přihlášky na místě si pořadatel účtuje více.
Prezentace obvykle začíná po půl čtvrté, startuje se od 16 hodin intervalově podle Vašeho příchodu na start, nejdéle však do 18.15 hodin.
Pro všechny příchozí od 15-ti let jsou připraveny dvě tréninkové tratě T3 a T5, delší trať mívá pro velký zájem i dvě varianty, aby bylo možné všechny během dvou hodin odstartovat. Číslo znamená přibližnou délku tratě, s délkou obvykle stoupá i náročnost trati.
Dále je připravena trať pro rodiče s dětmi, většinou vyznačená fáborky, fáborkovanou trať má i kategorie pro menší samostatné děti v kategorii D/H10L.
Pro účastníky žákovského věku jsou připraveny kategorie D/H10, D/H12, D/H14 (D= dívky, H = chlapci, číslo uvádí horní věkovou hranici, které se povoluje v kategorii startovat).
Součástí seriálu je i soutěž oddílových družstev, která je každoročně spolu s celkovými výsledky jednotlivců vyhlášena při závěrečném závodě štafet.
Celá série je součástí projektu Českého svazu orientačních sportů Dny orientace v přírodě.
Zde je přehled plánovaných závodů, podrobnosti najdete během dubna na stránce s rozpisy závodů, kde postupně doplníme odkazy na weby pořadatelských oddílů.



Žádné komentáře:

Okomentovat